Bir önceki makalemde de bahsettiğim gibi SEO çalışmalarında backlink almanın yeri doldurulmazdır. Bu konuda da sizlerle backlink almanın yollarından bahsedeceğiz.

1) PageRank değerleri yüksek site veya bloglardan backlink almak : Site veya blogunuzla aynı kategoride yazılar yazan bir siteden backlink almak için yapabileceğiniz yöntemlerden birincisi bu backlinkleri belirli bir miktar ücret ödeyerek satın almaktır.Bu ücret sitenin PR değerine göre değişir. İkincisi ise sitenin sahibiyle bağlantı kurarak link değişimi yapmaya çalışabilirsiniz, ancak kabul edilme ihtimaliniz düşüktür çünkü yüksek PageRank değerine sahip sitenin sizin sitenizin backlinkine ihtiyacı yoktur.
Üçüncü bir yöntem olarak, yine sitenin sahiplerinden sizin bir makalenizi yayınlamalarını isteyebilirsiniz. İzin verirlerse makalenin içinden, vermezler ise kaynak göstererek sitenize link verebilirsiniz.

2) Forum Backlink almak : Sitenizle aynı konularda paylaşım yapan bir forumda üyelik alarak paylaşımlarda bulunursunuz. Ardından imzanıza (forum yetkilileri izin veriyorsa) hedef anahtar kelimenizi koyarsınız ve üzerinden sitenize link verirsiniz. Forum backlink alırken önemli olan şey şudur, ne kadar çok mesajınız varsa o kadar çok forum backlink almış olursunuz.

3) Site içi Link Vermek : Site içi link vermek çok etkili bir backlink yöntemi olmasa da, eğer organik veya sizi düzenli takip eden takipçileriniz varsa, sitenizde daha uzun süre durmalarını ve daha çok sayfa görüntülemelerini sağlayabilirsiniz. Ayrıca sitenizde ne kadar çok sayfa görüntülenir ve ne kadar uzun süre durulursa, Alexa değeriniz o kadar çok düşer. Site içi linkleme benim bu makalede yaptığım gibi yapılabilir. Makalenin en başında "Bir önceki makalemde" ifadesinin bir link olduğunu farketmişsinizdir. Yapacağınız şey bunun aynısıdır. Mesela önceden yavru köpeklerle ilgili bir makale yazdınız, sonraki makalenizde köpek mamalarından bahsediyorsunuz, böyle bir linkleme yapılabilir:
Köpek mamaları her köpeğe uygun seçilmelidir. Köpek maması seçimi yapılırken köpeğin yaşına, kilosuna dikkat edilmelidir. Özellikle yavru köpekler için bu çok önemlidir.
 Gördüğünüz gibi "Köpek Mamaları" makalemizden, daha önceden yazdığımız "Yavru Köpekler" makalemize link verdik, yani site içi linkleme gerçekleştirdik.




4) Yüksek PageRank Değerine Sahip Kaliteli Dizin ve Toplistlere Kaydolun : Dizin ve Toplist'lere kaydolmak hızlı index almak ve Google'da yükselmek için önemli kriterlerdendir. Ayrıca Yüksek PR Dizinler ve Yüksek PR Toplistler 'e kaydolursanız, siteniz açısından çok çok iyi olur. Bunların en önemlisi DMOZ dizinidir, çünkü Google onaylıdır. Google onaylı olmasından dolayı SEO katkısı çoktur.

Bu maddeleri uygular ve bizi takip ederseniz, kalıcı başarıya ulaşırsınız.

Yorum yap

Tüm Hakları Saklıdır Webmaster'ın Günlüğü: Sitenize Kaliteli Backlink Almak için Rehber

© 2012 Webmaster'ın Günlüğü | Webmaster | SEO