SEO Nedir ?

 SEO, Arama Motoru Optimizasyonu demektir. Bir kişi Google, Yahoo ve Bing gibi arama motorlarında (SEO'nun SE'sini oluşturan Search Engine'ler) bir anahtar kelimeyi aradığında karşısına ilk çıkan sayfaya, yani birinci sayfaya çıkmaktır SEO'nun amacı. Ancak son yıllarda SEO'nun önemi o kadar arttı ki, artık ilk sayfaya çıkmak eski değerini yitirdi. Yeni amaç ise, birinci sayfada birinci sıraya çıkmak oldu.

 SEO, internet siteleri için çok büyük bir önem taşır.
Çünkü arama motorlarında başarılı bir site, (doğru anahtar kelime vb. seçimleri yapıldığında) her zaman ziyaretçi ve gelir elde eder. Zaten sitelerin çoğunun kurulma amacı da budur. Yani SEO = Webmaster 'ların gerçek amacı diyebiliriz.



 

 SEO Nasıl Yapılır ?

 SEO yapmak için farklı yöntemler izlenebilir. Ancak en önemlisi sitenize iyi bir içerik sağlamaktır. Sitenizde iyi içerik olduktan sonra, Google zaten size ziyaretçi gönderecektir, tabi SEO çalışması yaptığınızda bu oran kat kat artar. İyi içerikli bir sitede ikinci aşama ise backlink almaktır.

 Backlink almanın çok çeşitli yolları vardır, ileride blogumuzda bu konularla bayağı bir uğraşacağız fakat şimdilik yüzeysel olarak üstünden geçelim. Backlink'i link değişimi yaparak veya satın alarak elde edebilirsiniz. Bunun farklı yöntemleri vardır. Hatta backlink almak için SEO Programları bile vardır.

Bizi takip etmeye devam edin..





Yorum yap

Tüm Hakları Saklıdır Webmaster'ın Günlüğü: SEO Nedir? Nasıl Yapılır?

© 2012 Webmaster'ın Günlüğü | Webmaster | SEO